Announcement

Collapse
No announcement yet.

What are the syptoms of a bad stator?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    What are the syptoms of a bad stator?

    Ok I'm having an issue with my summit were it keeps popping the lights. I've replaced the volt regulator still had the problem. I've cleaned the surface were it sits seemed to help. The problem is doing is when it's idling all the lights flicker until the rpm's are up just a touch it stops until it's around 1500 rpm. I've tried running a ground from the regulator to the motor that didn't help. I've replaced the head lights going on 3 times.

    Thank you advance

    #2
    Have you actually tested to see how many volts you are getting at the bulb sockets? Should be around 12 at idle and up to 14 when at higher rpms.

    Comment


      #3
      You could have a bad Regulator! Like Sandman said.... Test it!
      Wes Adams
      Mr.Triple
      Gotta have a Triple in the crowd!
      2000 Yamaha 700 Mountain Max
      2000 Polaris 1200 Triple Mod Sled
      2001 Polaris 600 Edge X
      2001 Polaris 500 SP
      ***2005 RMK Mod Sled, Triple, Homemade Tunnel***

      http://www.hillsideauto.org/

      www.facebook.com/HillsideAuto1

      http://www.amsoil.com/index.aspx?zo=1987784

      Comment


        #4
        I'm gonna check it in the morning too see what it's putting out for volts.

        Comment


          #5
          Ok volts checked idle was about 12.5 at an idle the more you revved it up the lower the volts would go. Put on the spare regulator I had abd it was worse idle was around 6-7 volts at idle then when you rev it some it would drop down to about 3 volts.

          Comment


            #6
            Could I have 2 bad regulators?

            Comment


              #7
              Yes, volts should be about 12.5 at idle and increase to about 14 volts with increase in throttle.

              Comment


                #8
                Ok I forgot to add I tested the stator while I was there it didn't show any volts when I cranked it over on either wire.

                Comment


                  #9
                  Also is there a way to test the regulator with it off the sled?

                  Comment


                    #10
                    bro had 01 that blew bulbs.we never did figure it out.im not much help .LOL

                    Comment


                      #11
                      Well I wouldn't worry too much but the last time I rode at Bachelor I got stopped for having no lights LoL

                      Comment


                        #12
                        Very possible that you had 2 bad regulators


                        Sent from my iPhone using Tapatalk
                        Wes Adams
                        Mr.Triple
                        Gotta have a Triple in the crowd!
                        2000 Yamaha 700 Mountain Max
                        2000 Polaris 1200 Triple Mod Sled
                        2001 Polaris 600 Edge X
                        2001 Polaris 500 SP
                        ***2005 RMK Mod Sled, Triple, Homemade Tunnel***

                        http://www.hillsideauto.org/

                        www.facebook.com/HillsideAuto1

                        http://www.amsoil.com/index.aspx?zo=1987784

                        Comment

                        Working...
                        X